De Jong: ‘Chelsea – Ajax veel groter schandaal dan mislopen promotie Cambuur’

Vlak nadat de KNVB bekend had gemaakt dat Cambuur niet zal promoveren naar de Eredivisie, sprak Cambuur-trainer Henk de Jong van ‘de grootste schande uit de geschiedenis van de Nederlandse sport’. Het Algemeen Dagblad hield direct een poll en daarin kwamen wel grotere schandalen naar voren. ‘De 12-1 overwinning van Spanje op Malta, waardoor Nederland het EK misliep. Vergeet ik nooit meer’, spreekt De Jong over de wedstrijd uit 1983. ‘De 4-4 van Ajax tegen Chelsea stond wel in die poll trouwens. Daar was ik het mee eens.’

‘Goh, dat was ook niet normaal, die wedstrijd in Londen. Ik moet bekennen: dat waren nog iets grotere schandalen dan wat ons deze week is overkomen’, aldus De Jong tegenover het Algemeen Dagblad nu de gemoederen iets zijn bekoeld. ‘Maar ik keek vrijdag alleen naar onze eigen situatie. Ik was emotioneel. Logisch, lijkt me, als je een jaar met z’n allen keihard werkt, zó ver voorstaat op de rest en vervolgens hoort dat alles voor niets is geweest. Ik ben trainer van deze club. Voel me voor alle mensen bij Cambuur verantwoordelijk. En dan ben ik toch die jongen uit de Friese Wouden: kom je aan één van ons, dan kom je aan ons allemaal. Dan ga ik voor mijn mensen staan.’

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het is ook te belachelijk voor woorden de KNVB het hier niet goed gedaan en ik mag toch wel verwachten dat dit wordt recht gezet en ja wat die scheids ons tegen Chelsea heeft aangedaan staat daar ver boven en ik hoop dat die lul geen wedstrijd meer mag fluiten in Europa.

Comments are closed.