Ajax stoort zich aan veronderstelling clubs dat Champions League inkomsten maar verdeelt moeten worden

Nu de kogel door de kerk is en er tot minimaal 1 september geen profvoetbal gespeeld mag worden is de vraag hoe de KNVB het seizoen wil afronden, welke club tot kampioen wordt uitgeroepen of niet, welke clubs Europees voetbal gaan spelen en welke clubs degraderen of promoveren? De uitkomst heeft naast sportieve, ook grote financiële gevolgen. De club die zich volgend seizoen mag melden in de Champions League krijgt automatisch veel geld erbij. Veel andere clubs in de Eredivisie pleiten nu voor ‘een eerlijke verdeling’ van dat geld. Bij Ajax heerst naar verluidt irritatie over de vanzelfsprekendheid van deze gedachte, zo meldt De Volkskrant.

Er moet een noodfonds komen. De automatische gedachte dat de huidige kampioen even miljoenen van de Champions League in die gemeenschappelijke pot stopt roept ergernis op bij Ajax dat begroot met deelname aan Champions League in het achterhoofd.

Related posts

2 Comments

  1. De Nees

    Ja precies. Stelletje klaplopers, haat druipt er af bij alles wat Ajax is maar nu wel aankloppen om de broek op te houden? Mss willen we nog wel wat leninkjes doen tegen zeg 20% maar that’s it, we blijven joden. ?

Comments are closed.