Seizoen ten einde na verlenging van corona-maatregelen

Vanavond is tijdens de persconferentie van premier Rutte bekend geworden dat het verbod op alle evenementen met een vergunningsplicht is verlengd van 1 juni tot 1 september. Rutte benadrukte dat er tot 1 september geen betaald voetbal mogelijk is. De KNVB heeft inmiddels in een eerste reactie laten weten dat het huidige seizoen in de Eredivisie niet wordt uitgespeeld, dus ook niet na 1 september. Hetzelfde geldt voor de Eerste Divisie.

De KNVB zegt snel in overleg te gaan met de UEFA. Daarna wil het stichtingsbestuur van de voetbalbond het besluit bekrachtigen. Voor aanstaande vrijdag is er een overleg gepland met alle profclubs om de consequenties van het beëindigen van de Eredivisie en eerste divisie te bespreken. De optie om de competities uit te spelen zonder publiek is nu eveneens van tafel. Rutte wil naar eigen zeggen duidelijkheid geven aan de organisatoren, zoals de KNVB. Burgemeesters vreesden al dat supporters buiten de stadions alsnog zouden samenkomen. Onder meer de topclubs Ajax, AZ en PSV spraken eerder al uit voorstander te zijn van het beëindigen van de competities.

Ajax heeft begrip voor besluit
Ajax heeft inmiddels laten weten begrip te hebben voor het besluit. ‘Hoewel Ajax dit betreurt, overheerst het begrip dat dit besluit onvermijdelijk was, in het belang van de nationale gezondheid’. zo laat Ajax weten op de website. Tevens laat men weten dat men gaat kijken naar de (seizoen) kaarten die de supporters al hadden aangeschaft voor de resterende wedstrijden. Zodra er meer duidelijk is, worden kaartkopers persoonlijk via email geïnformeerd.

Bron: De Telegraaf

Related posts