Presentatie standbeeld Johan Cruijff uitgesteld

Het standbeeld van Johan Cruijff is helemaal klaar maar blijft voorlopig bij kunstenaar Hans Jouta in Ferwert. De planning was om het standbeeld op 22 april te onthullen bij de Johan Cruijff Arena maar mede door de coronacrisis is dit uitgesteld.

Jouta is een echte Ajacied en was verheugd dat hij de opdracht kreeg van de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’, die 75.000 euro inzamelde voor dit doel. Maar de onthulling die gepland stond op 22 april is voor onbepaalde tijd uitgesteld. ‘Er zit familie van Johan vast in Spanje, dus het gaat niet door. En zou je het wel neerzetten, dan komen er toch mensen op af. Er was een heel programma bedacht voor de week rond Cruijffs verjaardag op 24 april. Te beginnen met de onthulling op 22 april, en de de Cruijff-run van 14 kilometer op de 24ste. De finish zou bij het standbeeld zijn’. Wanneer het beeld wel naar Amsterdam komt is nog onbekend. ‘Het blijft hier staan tot er duidelijkheid is en nee ik mag er geen foto van maken, dan krijg ik een boete van Ajax’, aldus Jouta.

Bron: Leeuwarder Courant

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wel jammer dat de corona alles in de war stuurt maar laten we er met z’n alle maar gezond uitkomen dat is nu even belangrijker en ja ik mis het voetbal wel maar mijn kleinkinderen nog meer .Ajacieden hou vol hoor

Comments are closed.