Swart: ‘Ik mis het voetbal maar daar gaan we nu niet over klagen’

Met de uitbraak van het coronavirus zijn er ook voor Sjaak Swart zware tijden aangebroken. Swart gaat, op een klein wandelingetje na, de deur niet meer uit en laat tegenover het AD weten best angst te hebben voor het virus.

‘Ik zit in de risicogroep, hè. Ja, ik ben wel bang dat ik het per ongeluk krijg. Dan zit je met de gebakken peren, dan ben je aan de beurt. Het is best moeilijk om nu aan huis gebonden te zijn en natuurlijk mis ik het voetbal maar daar gaan we nu niet over klagen. Er zijn weinig van die gekken als ik die op mijn leeftijd nog al die wedstrijden afgaan. Alle thuisduels van Ajax zit ik sowieso in de Johan Cruijff Arena en daarnaast ben ik zelf ook nog actief op de velden onder andere bij Lucky Ajax. Ik zal echt genieten als we weer in het stadion kunnen zitten maar dat kan voorlopig nog wel een lastig verhaal worden. Ik heb het al eerder gezegd: dan moeten we maar de huidige stand van de Eredivisie gebruiken. Dan is Ajax kampioen, ja. We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?’.

Overigens staat overdag de telefoon van Swart roodgloeiend. ‘Mijn oud-ploeggenoot Bennie Muller belt drie keer per dag. Hoe gaat het, Sjaak? Kom je de dag een beetje door, Sjaak? En zo gaat de telefoon eigenlijk heel vaak. John van ’t Schip, Donny van de Beek, Ronald Koeman, Keje Molenaar, Dick Schoenaker, zo kan ik nog wel even doorgaan. Mensen zijn bezorgd en laten van zich horen. Dat doet me heel erg goed’.

Bron: AD

 

Related posts