Aanvoerders komen in opstand en willen garanties RIVM

De aanvoerders van de Nederlandse Eredivisieclubs hebben gezamenlijk besloten dat er wat hun betreft een streep mag worden gezet door het seizoen 2019/2020. Dit is naar aanleiding van het besluit van de KNVB om het seizoen in de zomer uit te spelen.

Omdat de KNVB de lijn van de UEFA volgt staan de aanvoerders juridisch zwak en daarom hebben zij aangegeven dat er keiharde garanties op tafel moeten komen. De aanvoerders van de clubs hebben besloten pas weer in groepsverband te gaan trainen als het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zwart op wit verklaard dat het 100 procent veilig is om de groepstraining te hervatten. Zonder zo’n brief gaan de Eredivisiespelers niet samen het veld op en eveneens eisen ze die garantie per brief alvorens ze de competitie hervatten met of zonder publiek. De aanvoerders zullen in de komende dagen hun clubs op de hoogte brengen van het besluit.

Bron: De Telegraaf

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Ze hebben een punt de aanvoerders gezondheid gaat voor en ja de KNVB en de Europese bonden denken aan de inkomsten maar die mogen niet ten koste gaan van.

Comments are closed.