Overmars: ‘Stop Eredivisie, denk aan volksgezondheid’

Het voornemen van de UEFA en de KNVB om de Eredivisie in de zomer af te ronden heeft vooral bij Ajax veel irritatie opgewekt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars laat weten het te betreuren dat de KNVB geen zelfstandige beslissing heeft genomen, maar in plaats daarvan zich verschuilt achter de UEFA.

Overmars geeft aan moeite te hebben met de huidige gang van zaken. ‘Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus. Het plan om in de zomer door te voetballen is sowieso waanzin want dan begin je pas in oktober aan een nieuw seizoen dat eindigt met EURO 2021. En wat als we een strenge winter krijgen, een storm als dit seizoen, dan is het allemaal niet meer te overzien. Tussendoor ook nog eens spelers afstaan voor vriendschappelijke interlands voor het EK. Nee, de Eredivisie is dood en ik denk dat er weinig mensen zijn die hier nog voor willen warmlopen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Marc heeft gelijk de competitie is klaar helaas geen kampioen jammer dan en wie gaat de champignons leak in dat is gewoon Ajax dat hebben we toch zelf afgedwongen en ja AZ in de voorrondes en dat is opgelost.

Comments are closed.