Rutte: ‘Betaald voetbal ligt stil tot 1 juni’

Het betaald voetbal in Nederland zal voorlopig niet worden hervat, zo heeft premier Mark Rutte vanavond laten weten op een persconferentie. In eerste instantie kregen de clubs op 12 maart te horen dat ze tot komende maandag 6 april niet meer in actie mochten komen. Gezien de omvang van het coronavirus zijn de regels opnieuw aangepast. Het profvoetbal valt onder vergunningsplichtige evenementen en die blijven tot 1 juni verboden. Het kabinet beslist op 21 april of de coronamaatregelen nog verder worden verlengd. 

De KNVB hield tot nu toe vast aan drie scenario’s, de competities uitspelen voor 30 juni, na 30 juni of helemaal schrappen. Aangezien volgens de regels van de UEFA de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor 1 juli moeten zijn afgerond is er voor woensdag een videogesprek gepland met alle 55 aangesloten landen. Hierin zal worden besproken wat er moet gebeuren met alle competities, spelerscontracten en transfers. Ook onder meer de Premier League, La Liga, Bundesliga en Serie A wachten in spanning af wat er woensdag zal worden besloten door de UEFA.

Related posts