KNVB: ’Consequenties over verbod bijeenkomsten tot 1 juni nog onbekend’

De KNVB laat in een eerste reactie nog niet te kunnen zeggen wat precies de gevolgen voor de competities in het (betaald) voetbal zijn, nadat het kabinet in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen heeft getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden, wat logischerwijs zou betekenen dat er tot die tijd ook niet kan worden gevoetbald. „De consequenties zijn nu nog onbekend”, zo laat een woordvoerder tegenover De Telegraaf weten.

De verschillende voetbalcompetities in Nederland zouden aanvankelijk tot en met 6 april stil liggen, maar die periode is nu met bijna twee maanden verlengd. Eerder werd het Europees kampioenschap voetbal, dat aankomende zomer gespeeld zou worden, al met een jaar uitgesteld naar 2021.

Related posts