‘Ajax niet verplicht spelers af te staan voor interlands’

Mochten er de komende interlandperiode maart-april  toch interlands doorgaan dan zijn clubs niet verplicht om hun spelers af te staan, zo meldt Sky Sports. Normaal gesproken is het een verplichting voor clubs, maar de FIFA Council heeft besloten dat die regel tijdens de komende interlandperiode wordt geschrapt vanwege de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is uberhaupt maar de vraag of er interlands gespeeld gaan worden. De interlands die Oranje af zouden werken in maart – thuis tegen de Verenigde Staten en Spanje – zijn donderdag al geschrapt. Even ging men er toen nog vanuit dat de internationals nog wel bijeen zouden komen, maar later op de dag werd het hele trainingskamp van het Nederlands elftal afgelast.

De FIFA weet dat het niet alleen gevaarlijk is voor de gezondheid van de internationals, ook kunnen interlands in deze periode minder eerlijk worden. Het kan namelijk voorkomen dat landen niet met hun beste ploeg aan (kunnen) treden. ‘Om onnodige gezondheidsrisico’s en ook situaties van mogelijke oneerlijkheid te voorkomen, bevelen zij aan dat alle internationale wedstrijden die eerder gepland waren in maart en april, nu worden uitgesteld tot ze kunnen plaatsvinden in een veilige omgeving, zowel voor spelers als voor het grote publiek’, aldus de FIFA in de verklaring.

Related posts