KNVB: Resterend Eredivisie-programma gaat wél door en met publiek

Nadat dinsdag bekend was geworden dat de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in de regio Noord-Brabant zijn afgelast in verband met het coronavirus, heeft de KNVB vandaag besloten dat de overige wedstrijden vooralsnog gewoon worden afgewerkt aankomend weekend. Wel wordt de situatie per dag bekeken en nauwlettend in de gaten gehouden.

In andere Europese landen worden voetbalwedstrijden uit voorzorg zonder publiek gespeeld, maar de KNVB wilde ze liever uitstellen dan in lege stadions spelen. ‘Dat is pas onze laatste optie, als het echt niet anders kan en we anders geen ruimte meer hebben op de speeldagenkalender’. Dat er ook veel supporters van Ajax uit Brabant komen is inmiddels bekend en een woordvoerder van de KNVB stelt dat het aan de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland ligt te bepalen of zij welkom zijn, al kun je je afvragen hoe dat te controleren is. Men doet ook een beroep op het gezonde verstand van de supporters uit de regio Brabant of het verstandig is om af te reizen naar de Johan Cruijff Arena. Vooralsnog gaat de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente dus gewoon door.

 

Related posts