Eerste wedstrijden in Eredivisie afgelast vanwege coronavirus

In Brabant worden veel evenementen, waaronder alle profvoetbalwedstrijden van dit weekend, afgelast. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie door onder meer de burgemeesters van Tilburg en Eindhoven.

Door deze beslissing zijn de wedstrijden PSV – FC Emmen, Willem II – SC Heerenveen en RKC Waalwijk – FC Groningen afgelast. Woensdag komt de KNVB opnieuw bijeen en zal de situatie nogmaals worden bekeken. Ajax neemt het zondag thuis op tegen FC Twente en op zich is dat nog geen probleem ware het niet dat er duizenden Ajacieden uit het zuiden van het land komen. ‘Het is een unieke situatie. Het is inmiddels duidelijk dat we geen Asterix-dorpje zijn waar alles aan voorbijgaat’, meldt een woordvoerder van de voetbalbond. ‘Hiervoor bestaan geen protocollen of draaiboeken. Daarom moeten we alle soort scenario’s bespreken’. In Frankrijk en Duitsland worden veel wedstrijden zonder publiek gespeeld terwijl in Italië alle wedstrijden tot 3 april geannuleerd zijn.

Bron: De Telegraaf

Related posts

4 Comments

 1. Slingertje.

  Ze vergeten dat er ook veel Brabanders fan zijn van clubs buiten hun provincie en die zullen gewoon gaan reizen komend weekend.

  1. Bakkie

   Ja, beter stellen ze alles uit.
   Nederlandse clubs spelen toch niet meer in Europa, dus genoeg tijd om alles in te halen.

   1. Charka53

    Alles uitstellen zou verstandig zijn zoals Bakkie aan gaf anders zit de rest van ons land vol met het virus en dan breekt de het pas los.

Comments are closed.