Live SC Heerenveen – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen en voor de Ajacieden is er geen excuses meer, er zal gewonnen moeten worden. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
SC Heerenveen – Ajax staat voor de 27ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er vijftien te winnen. De laatste keer dat Heerenveen in eigen huis won van Ajax was in 2008. Dit seizoen won Ajax de thuiswedstrijd tegen de Friezen met 4-1. Ajax staat momenteel met 53 punten gedeeld eerste aangezien het een beter doelsaldo heeft dan AZ. SC Heerenveen vinden we terug op een tiende plaats met 33 punten.

Manschot aangewezen als arbiter
Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Manschot zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Kleinjan en Brondijk. Vierde official is Van de Graaf en Kamphuis is aangesteld als VAR.

Abe Lenstra Stadion voor het eerst in vier jaar uitverkocht
Ook al verkeerd Ajax in een iets minder vorm, de aantrekkingskracht blijft groot. Het Abe Lenstra Stadion is zaterdagavond volledig uitverkocht en dat is wel een tijdje geleden voor de Friezen. De laatste keer dat dat gebeurde was vier jaar geleden maar toch is trainer Jansen trots. ‘Dat is toch gaaf, man? Daar ben ik echt ontzettend trots op. Natuurlijk zullen er ook een hoop mensen zitten die hopen dat Ajax gaat winnen, maar het is weer eens ‘volle bak’. Ondanks de mindere vorm van Ajax houdt Jansen vast aan zijn eigen plan. ‘Ajax blijft Ajax. Het goede gevoel kan zo bij hen terugkeren’, aldus de coach.

Bogarde vervangt Poulsen
Winston Bogarde zal zaterdagavond als assistent van Erik ten Hag fungeren. Assistent Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een van de fysiotherapeuten hebben het advies gekregen om thuis te blijven, aangezien zij aanwezig zijn geweest op een verjaardag waar ook iemand was die vijf dagen later positief testte op het coronavirus. Op de vraag of Ten Hag ook heeft gevreesd voor zijn selectie is hij duidelijk. ‘De drie stafleden zitten preventief thuis. Ze hebben niet de besmetting en ook niet de symptomen van de besmetting dus ze kunnen het ook niet overdragen’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Nu maar weer eens laten zien dat we Ajax zijn en de punten mee naar huis nemen , ik word niet goed van dat geklungel drie weken geleden gingen we voor drie prijzen en straks kunnen we op het kampioens feestje van 010.

Comments are closed.