Ajax neemt drie punten mee terug uit Heerenveen

Ajax heeft eindelijk weer gewonnen en dat was hard nodig. De opstelling van vanavond was redelijk gewijzigd want Erik ten Hag besloot om Jurriën Timber te laten debuteren waarmee hij Perr Schuurs en Edson Álvarez passeerde. Jurriën deed het heel erg verdienstelijk maar kreeg wel vrij snel een makkelijk gegeven gele kaart. Er werd door Ajax flink druk gezet maar de eerste helft telde geen doelpunten. Toch hadden we op achterstand kunnen komen want Chidera Ejuke kreeg twee dotten van kansen maar wist niet te scoren.

In de tweede helft moest André Onana zijn kunsten vertonen toen Joey Veerman een grote kans kreeg maar onze doelman hield zijn doel schoon. In de 57ste minuut begon het doelpunten te regenen. Dusan Tadic die al geruime tijd qua spel en doelpunten droog stond, wist binnen drie minuten tijd er twee te scoren waarmee de ban van verliezen gebroken lijkt. Dusan was ook de aangever voor het derde doelpunt voor Ajax. Traoré zou het doelpunt gemaakt moeten hebben maar miste de kans. Uit de rebound wist Quincy Promes de treffer te verzilveren. Heerenveen deed nog wel iets terug door middel van een actie van Mitchell van Bergen en een diagonaal schot. Hierna kwam Ajax niet meer in gevaar en brengt de nodige drie punten mee naar Amsterdam. We blijven dus, zij het door een iets beter doelsaldo, bovenaan staan.

Scoreverloop:

(58′) Dusan Tadic 0-1
(61′) Dusan Tadic 0-2
(64′) Quincy Promes 0-3
(68′) Van Bergen 1-3

Gele kaarten: Jurriën Timber (Ajax), Kongolo (Heerenveen)

Opstelling Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman, Faik (72’Hajal), Kongolo; Halilovic (72′ Odgaard), Van Bergen, Ejuke

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest, Jurriën Timber (82′ Edson Álvarez), Daley Blind, Nico Tagliafico, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Lisandro Martinez, Quincy Promes, Lassina Traoré (85′ Klaas-Jan Huntelaar), Hakim Ziyech (68’Ryan Gravenberch)

Related posts

3 Comments

  1. Charka53

    Eindelijk hadden we weer eens het geluk aan onze kant en werd er na het eerste doelpunt weer eens gevoetbald en laten we zo maar weer verder gaan het was goed om te zien dat Tadic het ook beu was dat gekloot en liet het dan ook blijken , top ! Timber is weer een plus puntje voor de achter hoede en samen met Schuurs is er weer jong bloed dat is goed dan kan Alvarez op zoek naar wat anders want die breng volgens mij niets meer dan wat er al is.

  2. Charka53

    Nog even een reactie op het niet geven van een hand bij het voorstellen van de elftallen omdat we geen kans op het virus krijgen wat een lachertje tijdens de wedstrijd geven de spelers elkaar de hand na een overtreding en als de tegenstander op wil staan rijken ze elkaar de hand dus wat een onzin.

  3. De Nees

    Tadic’ beste actie dit seizoen, supergoed wat ie deed bij die slapjanus. Dest levert in de aanval geen ruk, zijn voorzetten komen zelden voorbij de eerste verdediger en wat ie doet bij het tegendoelpunt is helemaal om te janken. Iedereen loopt met schapeoogjes rond, bloeddoorlopen ogen willen we zien nu het niet loopt. Een overwinning ja maar met nog steeds alle zwakheden van afgelopen tijd. Gatenkaas achterin, Ten Hag staat erbij en doet niks. Beetje klaar met die Hollandse trainers, een keer iemand uit het buitenland, valt Roberto Martinez niet los te weken van de Belgische bond?

Comments are closed.