KNVB gaat komende jaren vijf nieuwe spelregels testen

De KNVB gaat de komende jaren experimenteren met vijf nieuwe spelregels. Dat is de uitkomst van een tweedaagse vergadering in ons land waarbij ook vertegenwoordigers van de FIFA , en de bonden van Amerika (MLS), Duitsland (DFB), Engeland (FA) en België (KBVB) aanwezig waren. “De FIFA ziet Nederland echt als kraamkamer”, aldus de woordvoerder van de KNVB.

De vijf nieuwe spelregels zijn de intrap (bij de zijlijn), de selfpass (bij een vrije trap hoef je de bal niet meer over te spelen), tijdstraffen, onbeperkt wisselen en zuivere speeltijd. De KNVB gaat beginnen met tests in het hoogste jeugdvoetbal. Daarna volgen de hoogste amateurs en via het bekertoernooi moeten de nieuwe regels, mits deze in de smaak vallen, uiteindelijk in de eredivisie terecht komen.

Daarnaast zal er de komende jaren ook aan de VAR (Video Assistent Referee) gesleuteld worden. In de eerste plaats is er ontevredenheid over de huidige situatie met betrekking tot buitenspel. De getrokken lijnen zorgen bijvoorbeeld voor veel discussie. Verder moet de communicatie (ook met het publiek) verbeterd worden. Daarnaast moet er voor armere landen een zogenaamde VAR light (kleinere, goedkopere variant) komen.

Bron: NOS

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het kan wat worden vind ik , tijd straf is ok de ingooi trainer kan ook met pensioen en de zuivere speeltijd is ook een puntje maar dan moet je wel brood meenemen omdat je dan wel eens een uurtje langer in het stadion zit.

Comments are closed.