Ten Hag probeert optimistisch te blijven: ‘Het gaat zeker niet briljant maar ik zie alweer verbetering’

Ajax gaf twee doelpunten vanuit standaardsituaties weg tegen FC Utrecht en verloor met 2-0. “We verliezen de wedstrijd bij de vrije trap en de penalty”, legt Ten Hag uit voor de camera van FOX Sports. “Die vrije trap was zo onnodig en ook verdedigend was het heel slecht. We komen afspraken niet na en dan krijg je dit. Je moet wedstrijd neutraal houden en dan heb je altijd een moment. We hadden niet veel kansen, maar als je een goal weg geeft, speel je ze in de kaart.”

Ten Hag ziet ook dat zijn voorhoede weinig kansen creëert. “Ik merk dat we te weinig creëren. Onze spelers die terugkomen van blessures moeten fitter worden. Die moeten negentig minuten in de benen hebben. Ze moeten de vorm weer gaan pakken, daarvoor hebben ze wedstrijden nodig. Ik denk dat ze vooral wedstrijdritme missen en daar komen ze alleen weer in door te spelen en  keihard te werken.”

“Edson loopt het risico”, doelt Ten Hag op de overtreding van Edson Alvaréz bij de penalty. “Ik zie nauwelijks contact, maar ik kan het niet beoordelen uit dat beeld. Maar daar hoeven we het niet over te hebben. We hebben spirit in het elftal als je weet te scoren, maar dat is ons niet te geven. Ik heb het met wissels proberen om te draaien, maar het mocht niet baten”, aldus Ten Hag.

Ten Hag blijft optimistisch: “Het gevoel is; we moeten verder. We moeten meenemen dat we uit de formatie vanuit vastigheid gespeeld hebben, met een bepaalde rust gespeeld hebben en nu moeten we nu kansen gaan creëren. Vandaag was het drukzetten beter verzorgd. Het gaat zeker niet briljant maar ik zie alweer duidelijk verbetering’.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het ging inderdaad wat minder slecht dan de vorige wedstrijd we hadden vaak de bal maar hebben bijna tot geen doel kans de verdediging lopen er bij of ze denken het komt wel goed en ja dat hebben we gezien laten we snel wat van die hulpbehoevende spelers in de verkoop doen en ga in godsnaam meer met eigen mensen voetballen en misschien wordt het tijd om Haggie ook maar eens goed onder de loep te zetten.

Comments are closed.