Ajax maakt komst Braziliaan Giovanni officieel bekend

Ajax heeft de komst van het Braziliaanse toptalent Giovanni officieel gemaakt via Ajax.nl. Giovanni is afkomstig is van Santos FC. Hij tekent een contract bij Ajax dat loopt van 1 februari 2020 tot en met 30 juni 2024. De aanvallende middenvelder zal in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax.

De komst van de jonge Braziliaan ging niet zonder slag of stoot. Ajax moest zich wenden tot de FIFA om de transfer af te ronden. Santos FC en de Braziliaanse voetbalbond blokkeerden de transfer. Santos meende recht te hebben op een transfersom en niet alleen een opleidingsvergoeding en de club dreigde zelf naar de FIFA te stappen. De FIFA heeft nu aan Ajax en de KNVB laten weten dat Giovanni per direct geregistreerd kan worden als contractspeler van Ajax. Volgens De Telegraaf betaald Ajax alleen een opleidingsvergoeding van ongeveer vijfhonderdduizend euro.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Als er zoveel werk van gemaakt is moet hij wel goed zijn , maar ik moet het nog zien we hebben al zoveel trash gekocht .

Comments are closed.