Tadic kondigt indringend gesprek aan met Ten Hag: Telegraaf zaagt wederom aan poten

Dusan Tadic kondigt tegenover De Telegraaf aan binnenkort een nieuw indringend gesprek te gaan voeren met zijn trainer Eric ten Hag. „Ik denk dat er veel meer discipline moet komen”, aldus Tadic. „We moeten onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus de Serviër. Ten Hag voerde eerst de absentie van een aantal geblesseerde spelers als reden aan voor de Ajax-onwaardige resultaten en heeft het inmiddels – nu dat excuus niet meer kan worden gebruikt – over automatismen die weer moeten ontstaan. Tadic ziet een diepere oorzaak: een gebrek aan bereidheid bij de spelers om voor elkaar door het vuur te gaan en de taken in het veld uit te voeren.

„Ik ben boos. Dit is pijnlijk en kunnen we niet accepteren. Dat alleen RKC in de laatste tien competitieduels vaker heeft verloren dan Ajax, mag natuurlijk nooit”, aldus de routinier, die kritisch is over zijn eigen functioneren. „Ik kijk altijd als eerste naar mezelf. Mijn spel is niet goed genoeg. Als het team beter draait, kan ik ook meer waarde hebben. ”We spelen in elk aspect individueel en dan is elke speler slecht”, zei de aanvaller. „We moeten als team gaan opereren. Zo komt de vorm terug en kunnen we hopelijk alsnog voor het kampioenschap gaan. Als je afspraken niet nakomt, krijg je een domino-effect. Is een speler te laat bij het hoog druk zetten, dan moet de volgende voor niks lopen en ontstaat er frustratie. En aan de bal zijn we op dit moment niet goed genoeg. Het moet sneller en beter”, aldus Tadic.

Hoewel Tadic al vroeg in het vorige seizoen aan de bel trok bij Ten Hag, ziet hij ook overeenkomsten met de periode na de winterstop in 2019. „We kregen vier goals tegen in de wedstrijd tegen Heerenveen (4-4, red.) en zes tegen Feyenoord (6-2). En nu doen we het weer niet samen. Dan verlies je wedstrijden. Individueel zijn we allemaal beter dan onze tegenstanders, maar dat komt pas tot uiting als je een collectief bent.”

Dus zullen dezelfde ervaren jongens, die tegen AZ de boel in de steek lieten, net als anderhalf jaar geleden moeten opstaan. Een groot verschil met vorig seizoen is echter de afwezigheid van toenmalig assistent Alfred Schreuder, zo weet De Telegraaf. De krant heeft in het verleden al vaker kritiek geuit op Ten Hag en aangegeven dat eigenlijk Schreuder ‘de man’ was. Dit werd toen zowel door spelers als technische staf ontkent en het media gemor ebde weg door de goede resultaten. De krant lijkt, nu Ajax opnieuw lijkt te wankelen, wederom een poging te doen te zagen aan de poten van Eric ten Hag. “De huidige Hoffenheim-trainer was vorig seizoen bij Ajax de verbinder én de tacticus. Het is geen verwijt, want het zit in je of niet. Maar Ten Hag geeft spelers geen warm gevoel. Vooral de Latino’s hebben daar moeite mee en de trainer weet hen niet (meer) te raken”, aldus De Telegraaf.

Valentijn Driessen doet er in zijn Column: ‘Ajax en Ten Hag van het padje’ nog een schepje bovenop en schrijft de club rechstreeks een zware crisis in. ‘Het zal de directie en rvc van Ajax zorgen baren dat de trainer alle grip kwijt lijkt’. Volgens Driessen kan Ten hag het tij zeker niet keren. ‘De clubleiding lijkt ervan afhankelijk of de spelers er alsnog gezamenlijk hun schouders onder zetten én de teamdiscipline aanhalen. Alleen dan is de landstitel ter waarde van veertig miljoen euro mogelijk’.

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Wie weet komt er wat zinnigs uit het draait voor geen meter en dat geld ook voor Tadic die is ver weg van de vorm die we van hem gewend zijn .

Comments are closed.