Ajax O19 naar kwartfinale Youth League na penaltyreeks tegen Atletico Madrid

Ajax Onder 19 speelt deze dinsdagmiddag om 15:00uur de achtste finale van de knock-outfase van de Youth League tegen Atlético Madrid. John Heitinga kan met Kenneth Taylor, Quinten Timber, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Youri Regeer terugvallen op enkele spelers die al uitkomen voor Jong Ajax. Anass Salah-Eddine is geblesseerd en Brian Brobbey is nog niet fit genoeg.

Tegenstander Atlético staat bekend als een fysiek sterke ploeg die op resultaat speelt. In de play-offs werd Glasgow Rangers met 0-4 verslagen. Ook in de competitie staat de ploeg keurig tweede, met achttien zeges in 23 duels. Bij winst speelt Ajax op 17 of 18 maart uit de kwartfinale tegen de winnaar van Rode Ster Belgrado – Midtjylland. De wedstrijd tegen Atlético wordt in ieder geval de laatste op De Toekomst want daarna volgt bij ewinst nog een uitwedstrijd in de halve finale. Die wordt gespeeld in het Zwitserse Nyon.

UPDATE:
Ajax gaat naar de kwartfinale. De eindstand na 90 minuten was 0-0 en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Ajax won na een zinderende reeks met 6-5.

Related posts