Titelstrijd weer helemaal open: Ajax keihard onderuit tegen AZ: 0-2

AZ heeft de titelstrijd in de Eredivisie weer helemaal opengegooid. De Alkmaarders wonnen verrassend maar dik verdiend in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van Ajax en staan nu naast Ajax aan kop. Ajax kwam geen moment in het spel voor en maakte een gezapige, apathische, onsamenhangende  indruk. Daar kon de terugkeer van de donderdag nog geblesseerde Hakim Ziyech en de donderdag nog geschorste Nico Tagliaficoi ook niets aan veranderen. 

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Een vroege treffer van Myron Boadu gooide de topper binnen vier minuten meteen open. Een slechte bal van Daley Blind werd onderschept door Fredrik Midtsjø, die Boadu de diepte instuurde. De spits ontdeed zich van Perr Schuurs en schoof de bal beheerst via de paal binnen: 0-1. Ook na de tyreffer waren de beste kansen voor de bezoekers. Een vlijmscherpe counter kwam via Calvin Stengs en Oussma Idrissi bij Midtsjø, maar de middenvelder stuitte op André Onana. Ook oud-Ajacied Dani de Wit was gevaarlijk namens AZ, hij vuurde met links rakelings naast de kruising. Op slag van rust kreeg Boadu een enorme mogelijkheid op zijn tweede goal, maar na opnieuw een vlijmscherpe counter trof de enkelvoudig international weer Onana op zijn weg. Ajax kwam amper tot kansen en kwam niet veel verder dan een volley van Carel Eiting die over vloog.

Na rust stond Onana opnieuw op zijn post toen Idrissi zich in het strafschopgebied vrij kapte en hard in schoot. Idrissi leek na ruim een uur het duel te beslissen, toen hij een prachtige aanval via Stengs en Jonas Svensson feilloos afwerkte. Ajax werd echter gered door de videoscheidsrechter, die had gezien dat Boadu aan het begin van de aanval de bal met de arm had meegenomen. De goal werd geannuleerd en Ajax bleven in leven. Maar het was uitstel van executie voor de formatie van Erik ten Hag, die opnieuw een off-day beleefde. AZ-keeper Marco Bizot voorkwam eerst met een reflex de gelijkmaker van Tagliafico, en Teun Koopmeiners stond vervolgens met een lange pass aan de basis van de 0-2. Idrissi profiteerde van verkeerd timen van Lisandro Martinez en verschalkte Onana met een boogbal die binnen stuiterde: 0-2.

Ten Hag bracht vervolgens nog Klaas-Jan Huntelaar in een poging iets te forceren, maar haalde daarvoor Ziyech naar de kant. De Marokkaan reageerde zeer teleurgesteld en was zichtbaar gefrustreerd na zijn vervanging. Door de nederlaag moet Ajax AZ nu weer naast zich dulden aan kop van de ranglijst, al is heeft Ajax nog wel tien goals voordeel in het doelsaldo.

Ajax-AZ 0-2 (0-1)
4. Myron Boadu 0-1
74. Oussama Idrissi 0-2

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Eiting, Van de Beek, Martínez; Ziyech (81.Huntelaar), Tadic, Promes.

Opstelling AZ:
Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Dat AZ verassend heeft gewonnen vind ik niet ten eerste wij voetballen al een tijdje als een krant door verschillende oorzaken en elke tegenstander van ons weten nu wel waar onze zwakte zit en maakt daar gebruik van en tegen Ajax is elke club meer gemotiveerd dan tegen welke tegenstander ook dus moeten we hier niets aan doen wat feller er boven op zitten en ons niet laten opnaaien want we lopen als sterren rond en dat werkt niet meer hoor.

Comments are closed.