Ten Hag: ‘Nederlaag dik verdiend; spel aan de bal onvoldoende’

Volgens Erik ten Hag was de nederlaag tegen AZ (2-0) dik verdiend. Volgens de coach was het spel van zijn ploeg zondag aan de bal “onvoldoende”. Maar dat had iedereen wel gezien. Het deed soms zeer aan de ogen wat Ajax liet zien en dat vanaf het begin. Het begon al met dat vroege tegendoelpunt. ‘Dat brak Ajax op’, vond Ten Hag. “Het doet wel iets met het vertrouwen als je weer zo vroeg achterkomt. Zeker na een aantal tegenvallers”, aldus de trainer voor de camera van FOX Sports.

Wel vond Ten Hag dat het duel anders had kunnen verlopen, als de ploeg voor rust een strafschop had gehad voor een overtreding op Nicolás Tagliafico. “Zo’n penalty had ons over het dode punt kunnen helpen, dat hadden we wel nodig.”

De nederlaag tegen AZ was voor Ajax al de vijfde nederlaag in de laatste vijf duels. De ploeg is inmiddels uitgeschakeld in de Europa League en is de voorsprong in de Eredivisie kwijt. Woensdag gaat Ajax bij FC Utrecht op bezoek in de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

Of er onderlinge irritaties zijn gezien de gebaren van de Ajacieden naar elkaar toe? ‘Natuurlijk moet je elkaar corrigeren, maar dat heb ik zo niet gezien. Ze hebben elkaar gepusht en er alles aan gedaan. Tot aan het einde toe hebben ze gevochten voor een beter resultaat. Vorige week tegen Heracles was het uit gemakzucht, maar die gemakzucht heb ik de afgelopen twee wedstrijden absoluut niet gezien.’

“Dat we er nu vijf hebben verloren, dat zijn de feiten”, constateerde Ten Hag. “Maar op 1 maart moet je zorgen dat je voor de titel kan spelen en dat is nu zo”.Toch kon ook Ten Hag niet ontkennen dat het de laatste weken niet alleen qua uitslagen maar ook qua spel zeer slecht is. “We zitten wel in een slechte fase. We zijn bij Ajax gewend om te winnen.” Toch zag hij ook  aanknopingspunten voor de komende weken. “Ik heb een ploeg gezien die er tot aan het einde alles aan deed, maar na de 2-0 was het wel ver weg. Alles bij elkaar hebben we dik verdiend verloren.”

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Zeker Haggie AZ heeft verdiend gewonnen en het lijkt net of we weer terug bij af zijn jij bakt er ook niks van Hakim loopt ook weer rond of iedereen en alles weer tegen hem is , DOE ER WAT AAN !!

    1. Bakkie

      Hakim niet meer opstellen, tot hij normaal kan doen. Aan deze Hakim hebben we niks

Comments are closed.