Ajax wint thuis van Getafe maar is uitgeschakeld in Europa League

Er is donderdagavond een einde gekomen aan het Europees avontuur van Ajax. De Ajacieden wonnen uiteindelijk wel met 2-1 van Getafe maar dat was niet genoeg na de 2-0 nederlaag van vorige week, waardoor Ajax ook is uitgeschakeld op het tweede podium, de Europa League.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Ajax dat het twee keer moest scoren maar binnen vijf minuten kon dat draaiboek al de prullenbak in. Een voorzet viel precies op de voet van Jaime Mata, die zich daarmee onbewust ontdeed van Lisandro Martinez en de bal langs André Onana in de verre hoek tikte. Vlak daarna had Van de Beek de gelijkmaker op zijn schoen maar die bal wist doelman David Soria nog te keren. Op de volgende aanval had Soria geen antwoord en na een mooie combinatie gaf Van de Beek de bal perfect op Danilo die de 1-1 scoorde. Gaandeweg de eerste helft kwam Ajax nog heel goed weg. Mata kopte uit een hoekschop achterwaarts op de lat en Deyverson leek de 1-2 te scoren maar de bal ketste terug van de paal.

Erik ten Hag bracht in de tweede helft Promes in het veld en die verving doelpuntenmaker Danilo. Getafe liet echter zien dat het een echte counterploeg is en opnieuw kwam Ajax goed weg nadat Maksimovic nog maar eens op de paal schoot. Carel Eiting bracht weer wat hoop in de harten van de Ajacieden want een scherpe vrije bal op de rand zestien van Eiting werd door Olivera licht aangeraakt met het hoofd en de 2-1 voorsprong voor Ajax was een feit. Klaas-Jan Huntelaar kwam nog in het veld voor Gravenberch maar Ajax wist niet tot een slotoffensief te komen. Zo komt voor Ajax al vroeg een einde aan het seizoen in Europa, waar het vorig seizoen nog reikte tot de halve finale van de Champions League.

Ajax – Getafe 2-1

‘5 Mata 0-1
’10 Danilo 1-1
’63 Oliveira (ed) 2-1

Scheidsrechter: Sidiropoulos (Gri)
Toeschouwers: 53,678
Gele kaarten: Danilo, Blind, Martinez, Huntelaar (Ajax), Soria, Arambarri, Nyom, Mata (Getafe)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Daley Blind, Ryan Gravenberch, (/74 Klaas-Jan Huntelaar), Donny van de Beek, Carel Eiting, Danilo Pereira, (/46 Quincy Promes), Dusan Tadic, Ryan Babel.

Opstelling Getafe: Soria, Suárez, Djene, Etxeita, Olivera, Nyom, Maksimovic, Arambarri, Cucurella, (/93 Kennedy), Mata, (/91 Timor), Deyverson (/70 Molina)

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Jammer maar helaas laten we dit maar snel vergeten en maar eens goed naar alle gekochte spelers kijken die brengen weinig of niets toe dus op nieuw beginnen en gebruik maar eens meer van ons eigen talent die zijn niet slechter als verschillende aankopen.

Comments are closed.