Slordig Ajax verliest weer in Almelo

Ajax heeft weer niet kunnen winnen en het lijkt erop dat er angstig gespeeld wordt. Heracles was effectiever en Cyriel Dessers maakte een prachtig doelpunt waarmee Ajax de vierde competitienederlaag te pakken heeft. Gelukkig  was er nog een marge met de nummer twee maar die is nu wel geslonken tot drie punten. Na het verlies van de toneelclub Getafe en dit verlies moeten we wel aan de bak en Erik ten Hag ziet licht aan het eind van de tunnel want hij verwacht uit de crisis te komen als de geblesseerden weer inzetbaar zijn.

Ajax was in de eerste helft echt wel een stuk beter dan Heracles maar door pech en goed verdedigen kon er geen doelpunt gemaakt worden. Ryan Gravenberch zag zijn schot op doel gekeerd worden door een voet van Kiomourtzoglou en Nicalás Tagliafico maakte weer een prachte kopbal maar de keeper kon deze ook keren. Achterin was er weer een ‘Schuurs momentje’ want halverwege de eerste helft maaide hij over de bal heen waardoor Dessers de bal vrij in kon tikken maar gelukkig stand daar André Onana nog. Donny had een prachtig doelpunt op de pantoffel ware het niet dat hij met links vol op de lat schoot.

In de tweede helft werden Carel Eiting en Lisandro Martínez ingezet en het leek erop dat Ajax meer balbezit had en beter ging combineren. Toch was het Heracles die meer schoten op doel produceerde en André Onana wist elke keer weer knap zijn doel schoon te houden. In de 77ste minuut schoot keeper Blaswitch ver uit richting Dessers die vervolgens Daley Blind met een duwtje opzij zette en hij schoot de bal in de rechterbovenhoek. Een mooi doelpunt waarbij Onana niets te verwijten viel. Dit had veel impact op onze jongens want op een kopbal van Dusan Tadic na, werd Heracles niet meer in gevaar gebracht en bleef de stand 1-0.

Heracles-Ajax 1-0 (0-0)
77. Dessers 1-0

Gele kaarten: Osman, Kiomourtzoglou (Heracles), Gravenberch, Babel (Ajax)

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Rossmann (72. Buijs), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Merkel, Osman (75. Van der Water); Mauro Junior (83. Jakubiak), Dessers, Burgzorg

Opstelling Ajax: André Onana, Sergino Dest, Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch (80. Ekkelenkamp), Donny van de Beek, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel (72. Danilo)

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    We zijn weer lekker bezig hoor als dit nog even door gaat spelen we nergens meer voor wie krijgt dat stelletje weer aan het voetballen dit is KNUDDE

Comments are closed.