Jong Ajax pakt drie punten bij Helmond Sport: 0-2

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 0-2 gewonnen. Met Hansen, Van Gelderen, Regeer en Kasanwirjo in de basis had Jong Ajax het jongste Jong Ajax-elftal dat in het betaald voetbal heeft gespeeld.

In de eerste helft had Jong Ajax het overwicht en met name Naci Ünüvar liet opnieuw zijn kwaliteiten zien. Aan de andere kant was ook de thuisploeg af en toe gevaarlijk maar wist Scherpen zijn doel schoon te houden. Aan het begin van de tweede helft kwamen de Ajacieden op voorsprong en tikte Hanse de bal uit een voorzet van Castillo in het doel. Helmond Sport gaf echter niet op en bleef hoop houden op de gelijkmaker. Echter was het spel van Jong Ajax veel beter met opnieuw een zeer goed spelende Ünüvar. Vlak voor tijd besliste Mendez, op aangeven van Timber, het duel en daar was niks op af te dingen. Volgende week speelt Jong Ajax weer een thuiswedstrijd en is Telstar de tegenstander op de Toekomst.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Castillo, Taylor, Regeer (80. Pynadath), Jensen (70. Mendez), Q. Timber, Hansen, Ünüvar (86. Kemper)