Spaanse kranten reppen niet over anti-voetbal maar koppen ‘Getafe geeft Ajax voetballes’

Dat in andere voetballanden alleen maar naar resultaat gekeken wordt en de manier waarop dit verkregen wordt ondergeschikt is was al wel duidelijk. Dat wordt na de wedstrijd tegen Getafe echter wederom pijnlijk duidelijk. De Spaanse kranten fileren Ajax, terwijl Getafe de hemel in wordt geprezen alsof het een geweldige pot heeft staan voetballen. Met geen woord wordt gerept over het zuigen, provoceren en alle andere manieren waarop de Spanjaarden gewoon probeerden de wedstrijd te vermoorden. De badges van Respect en Fair play zouden voor Getafe verboden moeten worden te dragen. Slechts 42 minuten werd er door het acteerwerk van de Spanjaarden effectief gevoetbald maar het resultaat telt en de cijfers zijn hard voor Ajax: 2-0.  

Het betekende voor Ajax de eerste uitnederlaag in Europa sinds augustus 2017, toen Rosenborg BK met 3-2 te sterk was voor de ploeg van toenmalig trainer Marcel Keizer. De kranten in Spanje zijn unaniem lovend over de prestatie van Getafe en zetten vraagtekens bij de ‘teloorgang’ van Ajax ten opzichte van de Europese triomftocht van afgelopen seizoen. ‘Getafe geeft Ajax voetballes’, zo staat er boven het wedstrijdverslag van AS.

Dat Ajax in de voorstad van Madrid niet één keer op doel schoot, wordt meermaals aangehaald. “Ajax heeft, historisch gezien, een van de beste voetbalscholen op de aardbol. Maar het icoon van het fútbol total kreeg een voetballes die niet snel vergeten zal worden: Getafe stond niet toe dat er ook maar één keer op doel werd geschoten. Bordalás gaf Ten Hag voetballes. In het spel der strategieën waar beide trainers zich aan waagden, alsof het een schaakbord was, werd Ten Hag schaakmat gezet”.

“Toen Ajax bij de loting als tegenstander uit de bus kwam, gaf niemand een stuiver voor de kansen van Getafe. Het elimineren van Ajax is nu echter mogelijk. De return in Amsterdam wacht nog, maar het is Ajax dat in nood verkeert. Een club die viermaal het allerbelangrijkste Europese toernooi won, heeft verloren van ‘een minder team’.”

Related posts

2 Comments

  1. Arie

    Beste spelers van Ajax als wij ons laten provoceren door anti voetbal ga dan niet transfereren dit is in andere competities normaal.

Comments are closed.