‘Barcelona aast op Onana; Chelsea nog steeds favoriet’

Barcelona loert op André Onana, zo weet de Spaanse sportkrant Sport deze vrijdag te melden. Onana werd eerder al gelinkt aan Barcelona en volgens de Catalaanse sportkrant staat de international van Kameroen inderdaad hoog op het lijstje van voorzitter Josep Maria Bartomeu. Bij de grootmacht heersen veel twijfels over reservedoelman Neto, die is overgekomen van Valencia en in zijn eerste seizoen naar verluidt flink tegenvalt bij Barcelona. Men kijkt zodoende rond voor een nieuwe back-up voor Marc-André ter Stegen te vinden.

Onana is een doelwit, mede omdat hij jarenlang in de jeugd actief was bij Barcelona en hij de speelstijl goed kent. Of Onana ook een rol als tweede doelman ziet zitten valt echter te betwijfelen. Momenteel zou Chelsea mede daarom echter nog favoriet zijn om de keeper in te lijven komende zomer. Manager Frank Lampard heeft inmiddels geen vertrouwen meer in Kepa Arrizabalaga en ziet in Onana een goede versterking. Ook Manchester United en Paris Saint-Germain hebben sluimerende interesse, maar deze twee clubs lijken achter het net te vissen inzake Onana.

Volgens Sport heeft Onana definitief knoop doorgehakt en wil hij Ajax komende zomer gaan verlaten. De doelman, die nog tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA, is gewild, zo klinkt het. Diverse Europese grootmachten hebben al de eerste stappen gezet om Onana te kunnen strikken in de komende transferperiode, waaronder ook Barcelona. Men moet wel diep in de buidel tasten want Ajax begint de veiling met een bedrag van veertig miljoen euro.

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Hij gaat zeker niet weg om tweede keeper te worden en één ding is zeker wij gaan hem missen .

Comments are closed.