Ten Hag: ‘We kunnen beter dan we vandaag op de mat hebben gelegd; We moeten niet meegaan in hun emotie’

Erik ten Hag was na de dramatische 2-0 nederlaag van Ajax tegen Getafe in de Europa League uiteraard teleurgesteld in het resultaat en het spel van zijn ploeg. Ajax ging met 2-0 vrij kansloos onderuit in Spanje. Ten Hag zoekt de nederlaag vooral bij zijn eigen team. ‘We moeten een les leren vandaag.. We kunnen beter dan we vandaag op de mat hebben gelegd. Het was de vorm van de dag. We hebben betere spelers op het veld staan dan we hebben gezien’, baalt Ten Hagzichtbaar  na afloop voor de camera van FOX Sports.

‘Je moet langer aan de bal blijven. We moeten onder de druk uit kunnen spelen. Normaal is dat onze kwaliteit. Op de momenten waar we kunnen voetballen, moeten we dat doen. Je moet niet ongeduldig worden, waardoor je kansen kunt creëren, zeker in de eindfase.’

Dat Getafe alles uit de kast haalde om Ajax uit het spel te halen en de scheidsrechter bespeelde met schwalbes en ander theaterwerk was bekend .  De coach van Getafe; José Bordalás, heeft dit spelletje er goed ingepeperd en doet zelf naar alle hartenlust mee onder ander met het vragen om kaarten voor de tegenstander.  ‘We moeten vaker en beter ons hoofd erbij houden, de controle bewaren. We moeten niet meegaan in hun emotie, want ze halen alles uit de kast’, aldus Ten Hag daarover.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Zeker Haggie we kunnen beter maar het loopt al na de winterstop niet erg lekker dus ik zou zo denken dat die vakantie tripjes naar die warme landen ons niet goed doen .

Comments are closed.