‘Santos overweegt wederom naar FIFA te stappen om Giovanni-transfer’

Gisteren werd Ajax wederom gelinkt aan de pas 18-jarige Giovanni Manson Riberio. De interesse loopt al sinds oktober 2019. Giovanni zou transfervrij over kunnen komen naar Amsterdam maar zijn huidige werkgever; het braziliaanse Santos, wil daar niet aan mee werken en overweegt de zaak voor te dragen aan de FIFA, zo melden diverse media waaronder FOX Sports en Gazeta Esportiva. De club meent recht te hebben op een transfersom. Als Giovanni inderdaad transfervrij is hoeft Ajax alleen een opleidingsvergoeding te betalen.

Giovanni weigerde eerder al een nieuw contract te tekenen bij Santos en zijn management gaat er dus nu ook vanuit dat hij transfervrij kan overstappen. Santos wil er een zaak over aanspannen. de Braziliaanse club verwijt Ajax dat de club al langer contact had met Giovanni. Voorzitter José Carlos Peres uitte in oktober vorig jaar al zijn onvrede en overwoog toen al naar het CAS te stappen.

Related posts