Ajax heeft geen antwoord op geniepig Getafe en verliest: 2-0 (Incl. foto’s)

Ajax heeft het heenduel in de tweede ronde van de Europa League met 2-0 verloren. De ploeg van trainer Erik ten Hag slaagde er niet in om een antwoord te vinden op het spel van Getafe. De Spanjaarden trokken alle registers open qua geniepigheid en toneelschool en werden ook nog eens vorstelijk beloond: 2-0. 

Ten Hag begon verrassend zonder Eiting maar met Traore  in de spits. Bruno Varela nam onder de lat de plaats in van de geschorste André Onana. Beide ploegen konden in de openingsfase geen gevaar stichten, en pas na twintig minuten werd het eerste schot op doel gewaagd. Deyverson beproefde van even buiten het strafschopgebied zijn geluk, maar Varela dook de bal uit de hoek vandaan. De goalie probeerde net als Onana voetballend mee te doen in de Amsterdamse defensie, maar beseft kennelijk nog steeds niet dat hij geen Onana is en beleefde daardoor een paar hachelijke momenten.

Ajax slaagde er in de eerste helft niet in gevaarlijk te worden voor het doel van David Soria, wat een opmerkelijke statistiek tot gevolg had. Voor het eerst onder het bewind van Ten Hag kwamen de Amsterdammers in de eerste 45 minuten niet tot een doelpoging. De wedstrijd leek op de rust met een 0-0 stand te gaan halen maar  toch ging Ajax rusten met een achterstand, omdat Deyverson een kleine tien minuten voor rust raak schoot. De aanvaller ging provocerend voor het vak met de meegereisde Ajax-fans staan, en liet zich vervolgens als een stervende zwaan vallen toen hij werd geraakt door een aansteker die hem op zijn zij raakte. Het zorgde voor een tumultueuze einde van de eerste helft, met het nodige oponthoud tot gevolg.

Ook na rust slaagde Ajax er niet echt in om gevaarlijk te worden. Getafe trok alle registers open en de een na de andere schwalbe werd er uit gegooid hetgeen Ajax nog enkele gele kaarten opleverde omdat de scheidsrechter zich volkomen liet inpakken door deze anti-voetbal  ploeg. Een van die kaarten was voor Nicolas Tagliafico. De Argentijn is daardoor geschorst voor de return in de Johan Cruijff ArenA volgende week.

In de jacht op de gelijkmaker bracht Ten Hag in de tweede helft Klaas-Jan Huntelaar nog als vervanger voor Traoré, maar het mocht niet baten voor Ajax. Ryan Babel verzuimde een voorzet in te koppen en Donny van de Beek zag de bal net voor zijn voeten weggegleden toen hij wilde schieten. Diep in blessuretijd vergrootte tot overmaat van ramp Kenedy namens Getafe de schade nog meer, door in een counter via het been van Sergiño Dest de 2-0 binnen te knallen.

Ajax kan dus volgende week aan de bak in de ArenA. Hopelijk treft het dan een scheidsrechter die het toneelspel doorziet en nog belangrijker: speelt Ajax zelf een veel betere partij dan dat de ploeg deze avond op de mat legde.

Getafe-Ajax 2-0 (1-0)
36. Deyverson 1-0
93. Kenedy 2-0

Opstelling Getafe CF:
Soria; Damian, Djene, Etxeita, Olivera; Nyom, Maksimovic, Arambarri, Cucurrella (87.Kenedy); Mata (72.Molina), Deyverson (58.Angel).

Opstelling Ajax:
Varela; Dest, Álvarez (68.Schuurs), Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek, Ziyech; Tadić, Traoré (68.Huntelaar) en Babel.

De Ajax-supporters zijn al vroeg in het stadion

VArela moet de geschorste Onana vervangen

De basiself:
Varela, Van de Beek, Traore, Blind, Alvarez, Babel
Martinez, Dest, Tadic, Ziyech, Tagliafico

Donny zoals we hem kennen: hard werkend

Vlak voor rust de 1-0

Getafe is een ploeg vol met toneelspelers

En de schiedsrechter laat zich gemakkelijk bespelen

Nico krijgt ook nog geel en mist de return in Amsterdam

Ook valt nog lullig de 2-0 en dus moet Ajax volgende week aan de bak

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wat een klote wedstrijd dat wij ons lieten intimideren door dat stelletje en zelf niet aan voetballen toe kwamen en wel zwak van de scheids dat hij er steeds maar in trapte in die akelige spelletjes.

Comments are closed.