Ajax op halve kracht langs RKC Waalwijk: 3-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Ten Hag hoefde zich, met het oog op de wedstrijd tegen Getafe, niet bovenmatig in te spannen tegen de bezoekers uit Waalwijk. Dusan Tadic opende in de eerste helft de score uit een strafschop. Na rust zorgden Traore en Huntelaar voor de 3-0 overwinning.

Voor Ajax was er maar een doel vandaag en dat was winnen om de voorsprong op AZ weer uit te breiden tot zes punten. Toch leidde dit in de eerste helft nog niet tot wervelend voetbal maar kwam Ajax wel op voorsprong door een strafschop van Dusan Tadic. RKC, al het hele seizoen de meest leuk spelende ploeg, kreeg ook kansen op de gelijkmaker maar Andre Onana wist dit te voorkomen. Ten Hag besloot Ziyech in de rust achter te laten en Blind juist weer meer speeltijd te geven.Het resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong wan Traore tikte na een vloeiende aanval de bal in het doel. Toch was het spel van Ajax matig en was men slordig in de afwerking. Klaas-Jan Huntelaar  stond een aantal keren buitenspel maar wist vlak voor tijd toch te scoren. Al met al een matige generale voor de ontmoeting met Getafe maar feit is wel dat Ajax weer zes punten voorsprong heeft op de nummer twee, en dat was wel weer een lekker gevoel nadat Higler na negentig minuten op zijn fluit floot. Natuurlijk was onze huisfotograaf Jacques ook weer aanwezig voor mooie beelden.

Ajax – RKC Waalwijk 3-0 (1-0)

’13 Tadic 1-0 (pen)
’52 Traore 2-0
’90 Huntelaar 3-0

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 53, 291
Gele kaarten: Eiting (Ajax), Meulensteen, Gaari (RKC)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest, Edson Alvárez, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Hakim Ziyech, (/46 Daley Blind),  Donny van de Beek, (/79 Jurgen Ekkelenkamp), Carel Eiting, Ryan Babel, Lisandro Traore. (/61 Klaas-Jan Huntelaar), Dusan Tadic

Opstelling RKC: Vaessen, Gaari, H Mulder, (/46 Meulensteen), Delcroix, Quasten, Rienstra, Van de Venne, (/73 Reijnders), Leemans, Sow, (/83 Elbers), Bilate, Hansson

Related posts