KNVB houdt scenario voor ‘dubbele bekerfinale’ Ajax – Feyenoord open

Als Ajax in de halve finale afrekent met FC Utrecht en Feyenoord datzelfde doet met NAC Breda, dan volgt opnieuw een eindstrijd tussen beide clubs.  Ook in 2010 stonden Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in de bekerfinale en toen besloot de KNVB om bij hoge uitzondering een ‘dubbele finale’ te houden, dus met een thuis en een uitduel. Ajax won vervolgens beide wedstrijden (2-0 en 1-4). Aan de situatie dat beide ploegen al meer dan tien jaar geen uitsupporters mee nemen naar elkaars uitduels is niks veranderd dus een dubbele finale lijkt het meest logisch. Of dat nu ook zal gebeuren, laat de voetbalbond echter nog in het midden. Men wacht liever af of er wel een finale tussen beide teams komt. 

“Ajax – Feyenoord is een van de vier mogelijke finales”, zo laat een woordvoerder weten tegenover RTV Rijnmond. “De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. We moeten met alle scenario’s rekening houden maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid, vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales”, zo klinkt het vanuit de KNVB. Ajax gaat op woensdag 4 maart op bezoek bij FC Utrecht, terwijl Feyenoord een dag later in de eigen Kuip aantreedt tegen NAC. De finale staat vooralsnog gepland op zondag 19 april.

Related posts