Basisplaats tegen Vitesse komt nog te vroeg voor Blind: ‘Per wedstrijd bekijken wat ik kan doen’

Daley Blind zal vanavond tijdens het bekerduel tegen Vitesse nog niet in de basis starten bij Ajax. ‘Dat is nog te vroeg’, aldus Blind tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Behalve mijn afwezigheid door mijn hartblessure, heb ik ook de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gemist. Daardoor moet ik mezelf weer helemaal fit trainen. Het gaat zeker goed, ik heb mijn eigen voorbereiding.’

Wedstrijdritme opdoen bij Jong Ajax is ook niet mogelijk. Blind mag vanwege zijn leeftijd niet uitkomen voor Jong Ajax. ‘Dus het echte wedstrijdritme zal ik op een andere manier moeten opdoen. Maar het gevoel is goed en ik ben blij dat ik weer kan aansluiten bij de groep. Per wedstrijd bekijken we wat ik kan doen. De voetbalschoenen weer aandoen. Dat heb ik echt gemist. Ook al was het in het begin maar voor wat loopjes over het veld. Inmiddels mag en kan ik alles weer op de training, ben ik weer volledig onderdeel van de groep. Die gedachte zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht.’

Blind zit vanavond al wel op de bank bij Ajax als men het om 20:45 uur in het Gelredome opneemt voor de beker tegen Viteese.

Related posts