Ajax verslaat Vitesse in KNVB-beker; Rentree Blind en Ziyech

Ajax heeft de halve finales bereikt van de KNVB Beker door een 0-3 zege in Arnhem op Vitesse. Ajax moet begin maart in een uitduel afrekenen met Go Ahead Eagles of FC Utrecht om, net als vorig jaar, wederom in de finale te staan.

In de 32e minuut bracht Ryan Babel Ajax aan de leiding. De 33-jarige aanvaller was het eindpunt van een fraaie aanval. Donny van de Beek speelde Lassina Traoré aan. De aanvaller uit Burkina Faso gooide er een fraaie actie uit en gaf Babel een niet te missen kans. Ajax speelde niet geweldig, maar maakte in de tweede helft opnieuw een ragfijne goal. Ryan Gravenberch schoof eenvoudig binnen na prachtig voorbereidend werk van Ryan Babel en Lisandro Martinez. De Argentijn verzorgde de assist: 0-2.

Tien minuten voor tijd mocht Ajax ook nog een penalty nemen na een handsbal. Tim Matavz klaagde bij arbiter Bas Nijhuis en moest vertrekken met zijn tweede gele kaart. Nijhuis had in de eerste helft Ajax-trainer Erik ten Hag ook al een gele kaart voorgehouden. Dusan Tadic verzilverde de penalty.

Bij Ajax keerde Daley Blind terug nadat twee maanden geleden werd geconstateerd dat hij met een ontstoken hartspier kampte. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn entree. Ook Hakim Ziyech mocht nog tien minuten speeltijd nadat hij geblesseerd was geweest. Woensdag werd bekend dat de international van Marokko Ajax komende zomer zo goed als zeker verruilt voor Chelsea.

Aankomst bij het Gelredome

Ook hij is gelukkig weer van de partij

Rots in de branding

Babel scoort de 0-1

En viert dat met aangever Traore

Dest zoals we hem kennend: opkomend op de vleugel

Martinez is een beest

Gravenberch met de verlossende 0-2

Feestje!

Ook hij geniet zichtbaar op de bank

Rentree Ziyech en…

… rentree Blind, maken dit een hele mooie avond!

Vitesse – Ajax 0-3 (0-1)
32. Ryan Babel 0-1
76. Ryan Gravenberch 0-2
85. Dusan Tadić (pen.) 0-3

Opstelling Vitesse:
Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark (79. Grot); Tronstad, Tannane, Bero; Dicko, Matavz, Linssen.

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Gravenberch (77. Blind), Eiting; Tadić, Van de Beek, Babel (86. Huntelaar); Traoré (80. Ziyech).

Related posts