‘Vertonghen wil niet naar Ajax om concurrentiestrijd met vriend Blind te voorkomen’

Zondagavond bevestigde trainer Erik ten Hag bij praatprogramma Rondo dat Jan Vertonghen nog helemaal niet uit beeld is bij Ajax en dat de club de verdediger nog steeds ‘nadrukkelijk’ volgt. Tijdens de winterse transferperiode werd Vertonghen gelinkt aan Ajax maar zou de transfer zijn afgehaakt op de financiële eisen van de Belg. Volgens De Telegraaf is een rentree pas realistisch bij een vertrek van Daley Blind. Vertonghen ziet het niet zitten om met Blind te concurreren om een plek in de achterhoede, aldus chef voetbal Valentijn Driessen.

“Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Jan Vertonghen een terugkeer bij Ajax wel ziet zitten, maar niet in de huidige omstandigheden”, stelt Driessen, kort nadat clubwatcher Mike Verweij aangeeft dat Vertonghen een ‘serieuze optie’ is als hij bereid is om aanzienlijk minder te verdienen dan in Engeland. Driessen voegt eraan toe dat Blind de ‘grote vriend’ is van Vertonghen. “Hij wil sowieso niet de concurrentie aangaan met zijn grote vriend Daley Blind. Zeker met de situatie waarin Blind zat met zijn hart had hij daar geen trek in. Dat wil hij sowieso vermijden. Hij wil niet in de situatie komen dat Ten Hag moet kiezen tussen Blind of Vertonghen. Blind gaat echt geen linksback meer spelen bij Ajax, en Vertonghen ook niet. Als Blind gaat, dan zou Vertonghen daar wel voor openstaan. Maar hij heeft laten doorschemeren een transfer onder de huidige situatie niet te zien zitten.”

Vertonghen heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en is dit seizoen niet meer zeker van een vaste basisplaats. Ten Hag erkende dat de routinier, die in april 33 jaar wordt, van waarde kan zijn en de filosofie van de club kent. Het is volgens hem echter ook belangrijk om na te gaan op welke positie ‘iemand kan spelen’. “Als dat bij elkaar komt, de beschikbaarheid en de positie waarop iemand speelt, dan is hij een optie”, aldus Ten Hag toen.

Related posts

1 Comment

  1. Slingertje.

    dat zou Blind met 2 vingers in de neus winnen want Jantje is over de hill en maakt erg veel fouten de laatste tijd net als Aldeweirld dat doet.

Comments are closed.