There are no ads, please add some


Eredivisie NV ziet miljoenen al binnenstromen vanwege nieuwe bronnen voor uitzendrechten

De Eredivisie CV oriënteert zich momenteel al volop op de mogelijkheden die men krijgt om de uitzendrechten in de toekomst te gaan verkopen. Het huidige contract met FOX Sports loopt tot het seizoen 2024-2025. Door nieuwe bronnen die aangeboord kunnen worden zoals bijvoorbeeld streamingdiensten ziet men nu al dat een veelvoud van de huidige opbrengsten mogelijk moet zijn. De onderhandelingen met de tv-aanbieders Ziggo en KPN zouden cruciaal zijn voor de toekomst. ‘Want de Eredivisie CV is nog steeds meerderheidsaandeelhouder (51 procent) van FOX Sports Nederland’, aldus commercieel directeur Chris Woerts tegenover De Telegraaf.

‘Op dit moment hebben wij een fijne partner met FOX. Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te begrijpen dat er met goed functionerende streamingdiensten en mooie live-wedstrijden geld verdiend kan worden. Daarbij zeg ik ook dat we ons niet rijker moeten rekenen dan goed is. Onze buitenlandrechten worden nu verkocht aan IMG. Ook daar zijn ontwikkelingen gaande’, aldus Eredivisie CV directeur en voormalig directeur van ADO Den Haag; Mattijs Manders.

‘We zien nu al wat Netflix met films en docu’s doet, Disney+ doet hetzelfde, je hebt Amazon Prime, in Amerika inmiddels CBS Extra. Vroeger had de kijker in Nederland één keuze en dat was de tv via de kabel. Iedereen heeft tegenwoordig internet en dus denken grote aanbieders aan een eigen platform. Barcelona heeft het al, de Premier League is er mee bezig en de KNVB denkt ook aan OTT. Het worden spannende maanden voor het Nederlandse voetbal’, zo voorspelt Woerts.

Gerelateerde posts