Blind stoorde zich aan meningen over zijn situatie en is blij met steunbetuigingen

Daley Blind is terug! Via de officiële website gaat de verdediger in op de onzekere tijd die achter hem ligt. Tijdens de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Valencia van 2 maanden geleden stond de verdediger een korte periode te tollen op z’n benen. Hoewel hij de wedstrijd uitspeelde, werd enkele dagen na dat duel een ontstoken hartspier bij hem geconstateerd. Een onzekere periode volgde.

“Dat was mentaal wel zwaar. Als je een blessure aan je knie of hamstring hebt, leef je in een bepaalde bubbel. Je weet in welk tijdsbestek je aan je herstel gaat werken. Dat had ik nu niet. Ik had geen punt waarop ik mij kon focussen. Gelukkig werd al snel duidelijk dat het wel gewoon kon. Daarna kreeg ik steeds opnieuw best wel positief nieuws van de doktoren.”, aldus Blind op Ajax.nl.

Bijj de verdediger werd direct onder de huid een apparaatje – subcutane ICD – geplaatst. Zo’n ICD kan een schok geven om het normale hartritme te herstellen. “Dat is vooral uit voorzorg geplaatst. In heel veel procent van de gevallen gebruiken de mensen het apparaatje nooit. Maar voor die ene procent dat het wel kan gebeuren, ben ik beschermd.”

Het stoorde Blind behoorlijk dat veel mensen buiten de club in de media een mening wilden geven over zijn situatie. “Als mensen roepen dat je carrière er misschien opzit, dan beseft zo’n persoon niet hoe schadelijk dat kan zijn voor mij persoonlijk of mijn loopbaan. Mentaal ben ik er met mijn familie, vrienden en vrouw gewoon doorheen gegaan. Gelukkig konden we er achteraf om lachen.”

Maar Blind kreeg ook veel mooie reacties van fans, zo gefet hij aan. Terwijl hij thuis voor de buis zat tijdens Ajax – Sparta, hoorde hij door de speakers van z’n tv de fans zijn naam scanderen. “Het is fantastisch dat de supporters zo meeleven met mij. Ook op social media heb ik veel berichten gekregen. Daar kan ik alleen maar mijn waardering over uitspreken.”

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het is te begrijpen dat je er niet goed van wordt als iedereen het maar beter weet dan de ander en natuurlijk zijn we allen geschrokken van het gebeuren met Appie in ons geheugen maar we en zeker ik ben blij dat het zois afgelopen en hoop dat Daley weer snel de oude is.

Comments are closed.