De Telegraaf: ‘UEFA erkent grove fouten van Rocchi, Ajax bestolen’

In een besloten bijeenkomst op Mallorca hebben toparbiters van de UEFA erkend dat Gianluca Rocchi grove fouten heeft gemaakt tijdens de Champions Leaguewedstrijd tussen Chelsea en Ajax waarbij Daley Blind en Joël Veltman  met een rode kaart van het veld werden gestuurd. Volgens De Telegraaf is Ajax bestolen en kan men gerust spreken van diefstal.

Volgens het internationale scheidsrechtersgilde én scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti had de rode kaart van Veltman niet mogen vallen omdat dat namelijk niet kan volgens de regels. Na de overtreding van Blind had Rocchi het spel stil moeten leggen, er mag namelijk alleen voordeel worden gegeven als er een scoringskans is. Met andere woorden, de tweede gele kaart van Joël Veltman én de strafschop voor Chelsea hadden niet gegeven mogen worden. Tijdens de bijeenkomst op Mallorca werden nog eens honderdvijftig arbitrale beslissingen besproken. Ajax verspeelde hierdoor een 1-4 voorsprong (4-4) en werd uiteindelijk door een nederlaag tegen Valencia uitgeschakeld in de Champions League. Rocchi floot na deze beruchte wedstrijden nog een wedstrijd in de Champions League en eentje in de Europa League en is inmiddels met pensioen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

6 Comments

 1. Charka53

  leuk dat ze er nu mee komen , maar ja dit wisten we toen al dat we genaaid werden en wat hebben we er nu aan we zijn iets afgenomen wat heel mooi had kunnen worden helaas het enige wat nu nog kan is de premies die we hadden gekregen als nog over maken zodat we daar nog wat mee kunnen misschien ook wel een scheids omkopen .

 2. De Nees

  “Rocchi? Die moeten ze van de Rocky Mountains gooien! Het is toch verschrikkelijk”. Eens met Sjakie! ?

  1. Moosie

   Sjakie heb altijd gelijk Nees.
   Verder trouwens alles redelijk goed met de gezondheid.
   Bij jou hopelijk ook?

  2. De Nees

   Da’s mooi Moos. Met mij ook, en voorlopig maar ook mondkapjes op en niet meer naar de afhaalchinees. ? ??

Comments are closed.