Oranje O15 wint overtuigend vierlandentoernooi: 6-1 zege op Spanje

Oranje Onder 15 heeft op magistrale wijze het vierlandentoernooi in Spanje op naam geschreven. Nadat donderdag gewonnen werd van Tsjechië en zaterdagmiddag met 2-1 werd gewonnen van Ierland stonden de jonkies maandag in een heuse finale tegenover gastland Spanje dat ook van zowel Tsjechië als Ierland had gewonnen. De Spanjaarden werden werkelijk weggeblazen door de Oranjetalenten: 6-1.

De Nederlandse talenten lieten bij vlagen oogstrelend voetbal zien, wat leidde tot een uitermate ruime overwinning op de Spanjaarden. Namens Ajax behoorden Alvaro Henry, David Kalokoh, Julian Rijkhoff(foto), Oualid Agougil, Rico Speksnijder, Roy Steur en Silvano Vos tot de selectie.

David Kalokoh, Julian Rijkhoff en Antoni Milambo(2 keer) zette Oranje op een 4-0 voorsprong. “We speelden met ontzettend veel energie”, aldus bondscaochg Pieter Schrassert Bert. “Dat koppelden we aan kwaliteit. Spanje wist soms niet meer wat het met ons aan moest. We waren heer en meester. Het mooie aan deze groep is ook dat ze maar blijven gaan. Ze nemen geen genoegen met 4-0, maar blijven doorgaan.”

De vreugde na afloop was groot. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij de technische staf. “We zijn ontzettend trots”, sprak Schrassert Bert, die constateerde dat het met de ontlading direct na het laatste fluitsignaal nog wel meeviel. “Maar dat kwam ook omdat de wedstrijd eigenlijk al zo lang beslist was. In de kleedkamer hebben we het daarom dunnetjes overgedaan en goed gevierd.”

Op 3 maart en 5 maart nemen de Nederlandse talenten het op tegen de leeftijdsgenoten uit België. Beide duels worden bij de zuiderburen gespeeld.

Bron: OnsOranje

Related posts