Ajax gaat Directeur Ajax Cape Town om opheldering vragen over Ulderink en Vonk

Ajax is ontevreden over de manier waarop Ajax Cape Town met hoofdtrainer Andries Ulderink (foto) en hoofd voetbalzaken Hans Vonk is omgegaan. “Wij zijn als grootaandeelhouder ontevreden over de recente ontwikkelingen en hetgeen gecommuniceerd is door Ajax Cape Town,” aldus een woordvoerder van de koploper van de eredivisie in Het Parool.

Ajax Cape Town besloot Vonk te schorsen in afwachting van een onderzoek naar ernstige beschuldigingen van wangedrag. De club uit Kaapstad zegt niet waar de oud-keeper van beschuldigd wordt. Trainer Ulderink was het niet eens met die sanctie en kwam na een gesprek hierover met de directeur van Ajax Cape Town ontslag overeen.

Directeur Ari Efstathiou van Ajax Cape Town is zeer teleurgesteld in Ulderink. “Het is al teleurstellend dat hij de schorsing van Vonk aanvecht,” reageert hij. “Maar nog teleurstellender is zijn timing. Hij deed dat enkele uren voordat zijn ploeg een vlucht moest nemen voor het duel met Free State Stars van zaterdag. Dat is niet professioneel en onaanvaardbaar. Ik had geen andere keus dan zijn ontslag te aanvaarden.”

“In onze optiek deden Andries Ulderink en Hans Vonk uitstekend werk,” aldus de woordvoerder van Ajax. “Dat is ook te zien aan de stijgende lijn die is ingezet sinds Ulderink hoofdtrainer is en Vonk als hoofd voetbalzaken is aangesteld. Wij gaan in gesprek met de directeur van Ajax Cape Town en vinden het niet constructief om er via media dieper op in te gaan. Promotie naar de hoogste divisie heeft prioriteit.”

Related posts