Ajax wint van PSV maar krijgt drie extra blessures (incl foto’s)

Ajax won de topper tegen psv maar verloor wel drie spelers aan blessures. Quincy Promes die de 1-0 maakte en daarmee gelijk de eindstand op het bord zette, was daar één van. Ajax kreeg best wel wat kansen maar wist die niet te verzilveren. Ook de arbitrage werkte niet mee want er werd ook nog een strafschop door de neus geboord.

Het was in de eerste minuten van de wedstrijd al duidelijk dat psv geen zin had in voetbal alleen in de laatste fase van de wedstrijd drong het wat aan. De buitenspelers van psv werden goed gedekt en kwamen de hele wedstrijd niet in beeld. Het initiatief lag duidelijk bij Ajax en dat resulteerde in de eerste helft al in een grote kans voor Promes die een mooie paas van de goed spelende Carel Eiting kreeg. Helaas stond keeper Unnerstall in de weg en dat deed hij ook bij de schoten van Dusan Tadic en Donny van de Beek. Maar als het om meevoetballen gaat dan kan hij nog wel wat leren van onze André Onana. De keeper van psv kon maar net de terugspeelbal van Nick Viergever verwerken en dat deed hij zo slecht dat het de opmaat bleek tot de 1-0. De bal belandde bij Donny van de Beek die op weg naar het doel van psv dribbelde maar de bal werd net voor zijn voeten weggetikt. Quincy Promes kreeg dit cadeautje voor de voeten en schoot de bal in de verre hoek (1-0). Pas vlak voor rust wist psv een schot op doel te creëren maar daar werd Ajax niet koud of warm van.

In de tweede helft werden de kansen niet benut. Tadic en Dest schoten wel richting het doel maar te hoog en Björn Kuipers weigerde een penalty te geven na het neerhalen van Dest in het strafschopgebied. Na afloop van de wedstrijd gaf hij zelf toe dat het wel degelijk een penalty was. De bezoekers probeerden nog hun tactiek, het scoren op het laatste moment, maar dat werkte niet bij het goed verdedigende Ajax. Zelfs de mee naar voren gelopen Unnerstall wist geen doelpunt te forceren terwijl hij wél de bal kopte bij een corner van psv. Ajax wint dus terecht van psv maar moet Veltman (knie), Promes (Hamstring) en Babel (Hamstring) missen door opgelopen blessures.

Scoreverloop 1-0 (1-0):

35′ Quincy Promes

Gele kaarten: Schwaab (psv), Tadic (Ajax)

Het begon al goed want hij verbrak het record

Weer een mooie vuurwerkshow

Kleine prijs, je ziet even niets

Als de rook is opgetrokken..

Hier nog geen blessures voor Veltman, Babel en Promes

Kansen genoeg maar hij wil er nog niet in

Babel weer geraakt

Verdedigend liep het wel

Bijna de 1-0

Weer bijna 

Bam! Quincy Promes maakt hem!

Dest was ook top

Perr Schuurs viel goed in voor de geblesseerde Joël Veltman

Ze hadden moeite met Carel Eiting

Dusan Tadic probeerde het wel maar het lukte hem niet echt

Nico krijg je niet zomaar van de bal af hoor

Traoré werkt keihard

Wat een beer is het al. Daar gaan we nog veel van genieten

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Pffff drie punten zijn binnen , wat een balle wedstrijd pisvee wilde en kan niets en wij maakten de kansen niet af en nu nog drie geblesseerde spelers dat gaat nog wat worden tegen Utrecht.

Comments are closed.