VI: ‘Transfer Antony naar Ajax wellicht nog voor sluiten transfertermijn’

Ajax probeert de transfer van de Braziliaanse aanvaller Antony van Sao Paulo nog voor het sluiten van de transfermarkt af te ronden, zo meldt Voetbal International. De clausules die in 2017 zijn afgesproken bij de transfer van David Neres van eveneens Sao Paulo kan helpen bij de onderhandelingen, zo citeert VI het Braziliaanse O Globo. Mogelijk wil São Paulo nu al het afgesproken doorverkooppercentage te gelde maken, hetgeen dan een invloed heeft op de miljoenen die van Amsterdam naar Brazilië worden overgemaakt. Volgens O Globo heeft São Paulo recht op twintig procent van de toekomstige transfersom voor Neres.

Toen Ajax een Chinees bod van ruim veertig miljoen op Neres in 2019 afwees, zag de Braziliaanse club daarmee ook miljoenen door de vingers glippen. Om niet afhankelijk te zijn van de Amsterdamse beslissingen, zou São Paulo nu al het bedrag van het doorverkooppercentage kunnen willen incasseren. Ajax heeft in de strijd om de negentienjarige Antony inmiddels flink wat concurrentie gekregen van onder andere Borussia Dortmund maar heeft dus het voordeel van de troef Neres.

Erik ten Hag beaamt vrijdag op de persconferentie dat Antony op de radar staat van Ajax, maar de trainer geeft ook aan dat er van een deal nog geen sprake is. “Als we wat te melden hebben, doen we dat. Als er geen witte rook is, melden we niks”, zo vertelt de trainer van Ajax, die zich nu vooral bezighoudt met de topper tegen PSV komende zondag. “We zijn bezig met de voorbereiding op PSV. De transferwindow loopt vanavond af en daar houdt Marc (Overmars, red.) zich mee bezig. Ik houd me met andere dingen bezig.”

Related posts