Blind hervat groepstraining; Herstel Ziyech verloopt goed

Daley Blind is deze vrijdag weer aangesloten bij de groepstraining van Ajax. ‘Daley is continu gemonitord. In de afgelopen weken zijn er onderzoeken gevoerd en deze week waren de onderzoeksresultaten dusdanig goed dat de seinen op groen zijn gezet. Hij heeft in de afgelopen periode al heel veel trainingen gedaan, maar vanaf nu mag hij alles weer doen en is hij teruggekeerd in de groep’, aldus Erik ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen PSV van aanstaande zondag. Blind staat al bijna twee maanden aan de kant als gevolg van een hartspierontsteking, maar een rentree lijkt nu niet ver weg meer.

‘Hij is nu vrijgegeven en nu moeten we het verdere proces gaan volgen. Wanneer hij weer beschikbaar is? Dat is moeilijk te zeggen. We moeten het gaan bekijken en dat doen we nadrukkelijk van dag tot dag. Ook in samenspraak met Daley. Maar nee, zondag zal hij niet in de selectie zitten.’

Blind staat sinds december aan de kant met de hartspierontsteking. De stopper werkt sindsdien aan zijn herstel en maakt langzaam progressie. Zonder Blind zette Ajax veel misstappen, waardoor de voorsprong van de Amsterdammers in de Eredivisie inmiddels flink is geslonken.

Ziyech
Voetbal International meldt dat het ook de goede kant op met Hakim Ziyech. De middenvelder raakte in de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd, waarna men vreesde voor een lange absentie. Volgens VI verloopt het herstel van Ziyech echter heel goed. ‘Wat David Neres betreft: de Braziliaanse aanvaller ligt op schema na zijn knieblessure, maar hij moet nog even geduld hebben. ‘Hem had ik sneller bij de groep verwacht. Ik had verwacht dat hij 1 februari weer bij de groep zou zijn, maar dat is hij niet en dat valt tegen. Hoe lang het nog gaat duren? Ik heb geen idee’, aldus Ten Hag. Wat betreft André Onana meldt Ten Hag dat de Kameroener weer heeft kunnen trainen.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.