Ajax en Groningen verdienen ieder 2 miljoen aan transfer Sierhuis; Optie Zeefuik vervallen

FC Groningen en Ajax houden ieder zo’n twee miljoen euro over aan de transfer van Kaj Sierhuis naar Stade Reims. Inmiddels komen details naar buiten over de afhandeling van deze ingewikkelde transfer. Groningen kon de spits aan het eind van het lopende seizoen kopen voor één miljoen euro. Ajax kon de 21-jarige spits daarna op elk moment terugkopen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro, zo meldt RTVNoord. Stade Reims betaald nu vier miljoen euro. Dat bedrag wordt 50-50 gedeeld door Ajax en Groningen.

De club van Fledderus heeft naar verluidt nog een eis op tafel gelegd voordat de deal met de Fransen beklonken werd. Toen Zeefuik in de winter van 2018 door FC Groningen werd aangetrokken, betaalde toenmalig directeur Hans Nijland 300.000 euro voor de talentvolle rechtsback. Ajax kon Zeefuik op elk moment terugkopen voor 800.000 euro. Maar Zeefuik is nu veel meer waard. Intern wordt bij FC Groningen gesproken van een transferwaarde tussen de drie en vijf miljoen euro. Die terugkoopclausule voor Ajax is na de deal met Sierhuis aangepast. Ajax krijgt een percentage op het moment dat Zeefuik verkocht wordt, maar de terugkoopclausule is uit het contract geschrapt.

Medische keuring
Op dit moment is Sierhuis in Frankrijk om medisch gekeurd te worden en de laatste plooien glad te strijken voor zijn transfer. In Frankrijk ligt een contract voor 4,5 jaar op hem te wachten. Fledderus wilde de Sierhuis-deal volgens ingewijden pas beklinken op het moment dat hij een vervanger voor Sierhuis had gevonden, maar omdat de tijd begon te dringen heeft hij deze voorwaarde donderdagavond laten varen. Anders had Sierhuis niet meer gekeurd kunnen worden in Frankrijk. De Europese transfermarkt sluit om middernacht.

Related posts