Eiting lijkt klaar voor vaste basisplaats

Carel Eiting is helemaal terug. Hij lijkt de knieproblemen helemaal van zich afgeschud te hebben en aast op een vaste plaats op het middenveld van Ajax. De jonge middenvelder had vorige week een basisplaats in het bekerduel met Spakenburg (7-0), terwijl hij zondag tegen FC Groningen (2-1 nederlaag) als invaller binnen de lijnen kwam. Eiting voelt zich beter dan ooit en is klaar voor de topper tegen PSV van aanstaande zondag.

‘Ik ben blij dat ik weer speel want daar heb ik keihard voor gewerkt. Dit is waar ik het allemaal voor doe, op dit niveau wil ik het laten zien. Hoe meer wedstrijden ik krijg, hoe beter ik ga spelen”, zo verteld hij op Ajax.nl. Eiting viel in Groningen na een uur spelen in en dat leek Ajax zichtbaar goed te doen. “Ja, dat vond ik ook.” De voor Groningen trefzekere Kaj Sierhuis was minder blij met de invalbeurt van Eiting. “Kaj heeft denk ik wel tien keer geroepen: ‘Haal die Eiting eruit.”

Eiting bewaard goede herinneringen aan het bekerduel tegen Spakenburg. Het was zijn eerste optreden in de hoofdmacht van Ajax na een periode vol blessureleed. De middenvelder was onder de indruk van het spelen in de Johan Cruijff ArenA. “Het was echt geweldig, echt heel leuk. Er waren tien a vijftien mensen speciaal voor mij aanwezig, dat was heel bijzonder.” Eiting noemt het spelen in de Johan Cruijff ArenA een ‘eer’’. “Ik denk dat dat voor niemand ooit gaat wennen. Je went er natuurlijk wel op een bepaalde manier aan, maar het zal nooit normaal voelen.”

wat betreft het duel tegen PSV van komende zondag: “Ik probeer het helemaal los te houden van de moeilijke fase die PSV heeft of de nederlaag die Ajax net heeft geleden. Wij focussen ons volledig op het team, wat we als team beter kunnen doen.” Eiting hoopt natuurlijk op een basisplek tegen PSV en weet dat Ajax een aantal zware wedstrijden voor de boeg heeft. “Ik denk dat het heel belangrijk is om de komende twee maanden echt top te zijn, al moeten we natuurlijk altijd top zijn.”

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Als Carel van af de start mee speel hebben we er wat aan bij een invalbeurt wil hij zich te veel bewijzen zodat er meer mis gaat dan goed.

Comments are closed.