Ajax kan bij transfers Eriksen en Bergwijn zo’n 350.000 euro bijschrijven

Ajax deelt mee in de transfersom van zowel Christian Eriksen als Steven Bergwijn. Eriksen zal naar verwachting in de komende dagen zijn transfer naar Internazionale afronden. Ajax ontvangt dan tien procent van de transfersom, die naar verluidt zo’n 20 miljoen euro bedraagt. In deze transferperiode levert Eriksen zodoende nog een transfersom op, in de zomer zou hij transfervrij zijn.

Ajax heeft in geval van Bergwijn recht op een opleidingsvergoeding van 150.000 euro, zo meldt clubwatchter Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Bergwijn wordt naar verluidt voor minimaal dertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Volgens de regionale krant kan dat bedrag via bonussen nog met twee miljoen euro oplopen.
Bergwijn kwam op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2011 de overstap naar PSV. Omdat hij op zijn twaalfde en dertiende nog bij Ajax speelde, heeft Ajax recht op 0,5 procent van de transfersom van dertig miljoen euro.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.