Slap Ajax verliest van FC Groningen: 2-1

Ajax heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van FC Groningen en dat hadden de Ajacieden volledig aan zich zelf te danken. Ajax speelde slordig en met weinig inzet, iets wat de thuisploeg wel op de mat wist te leggen.

Al jaren heeft Ajax het lastig in de uitwedstrijd in Groningen en ook vandaag was dat weer het geval. De ploeg van Ten Hag kon in de beginfase geen vuist maken en het was dan ook Groningen die de eerste tik uitdeelde via Kaj Sierhuis. De spits, die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep, werkte de bal na een kwartier via de kluts achter Varela. De Ajacieden werden er echter weinig anders van want het spel was uitermate slecht en Ajax wist in de eerste helft slechts één keer een bal tussen de palen te schieten. Ryan Babel had vlak voor rust de gelijkmaker op zijn schoen maar miste de bal volledig, iets wat wel paste vandaag in het spel van Ajax.

In de tweede helft kwam de thuisploeg al snel op 2-0 door slordig balverlies van Gravenbergh. Ramon-Pascal Lundqvist punterde de bal via Martinez in het doel en Ajax stond met 2-0 achter. Ten Hag bracht in de slotfase Eiting, Traore en Huntelaar in de ploeg en Ajax begon daardoor beter te voetballen en scoorde via Van de Beek de aansluitingstreffer. De Ajacieden gingen op jacht naar de gelijkmaker maar de defensie van de thuisploeg stond zijn mannetje, al had Traore nog een grote kans om Ajax een punt te bezorgen maar hij kopte net naast. Door de nederlaag van Ajax in het noorden des lands is AZ, dat won van Heerenveen (1-2), weer ingelopen op Ajax. Het gat bedraagt nog slechts drie punten.

FC Groningen – Ajax 2-1 (1-0)

’16 Sierhuis 1-0
’52 Lundqvist 2-0
’72 Van de Beek 2-1

Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 18.534
Gele kaarten: Lundqvist, Memisevic (FC Groningen), Tagliafico, Martinez, Traore (Ajax)

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Schreck, (86 Hrustic), Matusiwa, Lundqvist, (/69 Memisevic), Van Kaam; Sierhuis, (/79 El Messaoudi), Asoro

Opstelling Ajax: Bruno Varela, Sergiño Dest, Joël Veltman, Lisandro Martínez, (/86 Klaas-Jan Huntelaar), Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch, (/59 Carel Eiting), Siem de Jong, (/59Lassina Traore),  Donny van de Beek, Ryan Babel, Dusan Tadic, Quincy Promes

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het was inderdaad een slappe vertoning pas na de wissels ging het wat lopen dus dat had eerder gemogen maar dat is niet de oorzaak , de instelling was kut.

Comments are closed.