Jong Ajax laat zege liggen in Nijmegen

Jong Ajax heeft vrijdagavond de overwinning laten liggen in Nijmegen. Tegen NEC werd een 1-3 voorsprong weggegeven waardoor de Ajacieden ook de koppositie verloren aan SC Cambuur dat de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht wist te winnen.

De ploeg van trainer Van der Gaag begon goed aan de wedstrijd en eigenlijk wist de thuisploeg zich geen raad met de Ajacieden. Toch was de eerste kans voor NEC maar Kvida kopte de bal op de lat. Nadat Taylor het doel op een haar miste was het op slag van rust wel raak en scoorde Danilo de 0-1. In het begin van de tweede helft maakte Pierie een overtreding in de zestien en Flemming schoot de 1-1 achter Scherpen. Het antwoord van Jong Ajax duurde niet lang en het was Brian Brobbey die de 1-2 scoorde en niet veel later zelfs de 1-3. Tien minuten voor tijd kwam de spanning toch nog terug, want Antony Musaba scoorde uit een spaarzame NEC-aanval de aansluitingstreffer. Jong Ajax leek de overwinning over de streep te trekken maar daar dacht oud-Ajacied Flemming anders over. Drie minuten voor tijd scoorde hij zijn tweede en bezorgde beide ploegen een punt.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo, Ter Heide, Taylor, Mendez, Danilo (62. Hansen), Brobbey (78. Ünüvar), Q. Timber

Related posts