Ziyech weken out vanwege kuitblessure

Ajax is Hakim Ziyech vermoedelijk weken kwijt, zo melden onder andere het Algemeen Dagblad en VI. Ziyech liep zondag tegen Sparta Rotterdam een kuitblessure op die hem waarschijnlijk een tijdje aan de kant houdt. Ziyech werd afgelopen zondag thuis tegen Sparta in de 59e minuut gewisseld. Ajax heeft het bericht inmiddels zelf ook bevestigd via de officiële website.

De afwezigheid van de spelmaker is slecht nieuws voor Ajax dat ook nog steeds Daley Blind en David Neres moet missen. Ziyech is dit seizoen weer van grote waarde voor Ajax. De spelmaker, die vorig seizoen ook al eens last had van zijn kuit, was in 29 officiële wedstrijden goed voor acht goals en maar liefst 21 assists.

Ajax speelt woensdagavond thuis tegen Tweede Divisionist Spakenburg in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Na Spakenburg wacht Ajax een pittig programma. In de Eredivisie wachten achtereenvolgens FC Groningen (uit), PSV (thuis) en FC Utrecht (uit). Bovendien staat de ploeg op 20 februari tegenover Getafe in de knock-outfase van de Europa League. De return in Amsterdam is een week later. Ziyech moet dus in ieder geval een deel van die wedstrijden  waarschijnlijk missen.

Related posts