Ajax verhuurd Bandé aan Zwitserse FC Thun

Onder andere Voetbal International meldt woensdag dat Ajax een akkoord heeft bereikt met het Zwitserse Thun over de verhuur van Hassane Bandé. De aanvaller mag in Zwitserland gaan proberen om zijn oude vorm terug te vinden. Over de duur van het dienstverband van de 21-jarige aanvaller bij de huidige hekkensluiter van de Zwitserse Super League heerst nog wel enige onduidelijkheid. Volgens sommige buitenlandse bronnen zal hij voor anderhalf jaar worden verhuurd, terwijl de Nederlandse bronnen spreken over een halfjaar.

De verwachting is dat Bandé op korte termijn medisch gekeurd zal gaan worden bij zijn beoogde nieuwe werkgever, waarna hij zijn handtekening onder de huurovereenkomst zal zetten. De drievoudig international van Burkina Faso ligt nog tot medio 2023 vast bij Ajax.

Bandé (21) maakte in de zomer van 2018 voor ruim 8 miljoen euro de overstap van KV Mechelen naar Ajax en raakte in de voorbereiding op zijn eerste seizoen in Nederlandse dienst zwaar geblesseerd. De aanvaller kwam na een gebroken kuitbeen en een gescheurde enkelband het hele voetbaljaar niet in actie. Dit seizoen was hij net op de weg terug, al ging het moeizaam. Hij kwam dit seizoen tot nu toe viermaal in actie namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Related posts