Ajax met speels gemak langs Spakenburg: 7-0

Ajax heeft woensdag zonder veel moeite de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. Ajax won in een volgepakte Amsterdam ArenA met 7-0 van de amateurs van Spakenburg. Siem de Jong was de grote man aan de kant van Ajax, dat aantrad zonder vaste basisspelers als Joel Veltman, Donny van de Beek en Quincy Promes. Zij kregen rust. 

Na de onderbreking nam spits Lassina Traoré het ’doelpuntenstokje’ over van De Jong. Binnen zeven minuten maakte de 19-jarige aanvaller uit Burkina Faso twee treffers. In de 55e minuut deed ook aanvoerder Dusan Tadic een duit in het zakje: 6-0.

Met Klaas-Jan Huntelaar en Jurgen Ekkelenkamp in de ploeg voor Tadic en Ryan Babel ging Ajax in het laatste half uur op jacht naar de zevende goal. Die kwam uiteindelijk van de voet van de derde invaller, Naci Ünüvar, die een kwartier voor tijd zijn officiële debuut mocht maken en met zijn 16 jaar de op twee na jongste Ajax-debutant na Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf ooit werd. Ünüvar benutte vijf minuten voor tijd een strafschop, die hij zelf had versierd.

In de kwartfinale van het bekertoernooi neemt Ajax het op 3, 4 of 5 maart in Arnhem op tegen Vitesse.

Ajax – sv Spakenburg 7-0 (3-0)
18. Siem de Jong 1-0
42. Siem de Jong 2-0
44. Siem de Jong 3-0
49. Lassina Traoré 4-0
52. Lassina Traoré 5-0
55. Dusan Tadić 6-0
86. Naci Ünüvar (pen.) 7-0

Opstelling Ajax:
Varela; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Eiting, Marin, De Jong (76. Ünüvar); Tadić (60. Ekkelenkamp), Traoré, Babel (60. Huntelaar).

Opstelling sv Spakenburg:
Deckers; Will, Werkman, Beijer, Van der Neut, Van den Houten; Ghaddari, Koelewijn, Tavares; Bitter, Dekker.

Related posts